MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Firma HKP METAL s.r.o. Osová Bítýška 300 hledá nové zaměstnance na tyto pozice:
Svářeč, Zámečník, Obráběč kovů

Požadujeme: znalost technické dokumentace, praxe v kovovýrobě.
Nabízíme dobré platové podmínky, příspěvek na dopravu, stravování, penzijní pojištění.
Nástup možný ihned.
Kontakt: p. Procházka 777 873012 nebo a 775 112015

TRADIČNÍ UHELNÉ SKLADY

Žďár nad Sázavou, Bystřice nad Pernštejnem, Nové Město na Moravě, Velké Meziříčí. Sortiment, ceny a další informace na: www.stone-hearth.cz. Telefon na vedení firmy: 566 550 473, e-mail: stone.hearth@tiscali.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Ples žďárské Střední školy obchodní a služeb podpořil Eliščin nový pokojíček

Dražba ručně vyráběného dřevěného motýlka od pana Adama Němce ze Žďáru nad Sázavou se stala důležitou součástí 34. studentského plesu Střední školy ob

Post

Orli mořští vyvedli loni na Vysočině osm mláďat, je nutné chránit jejich hnízda

Kraj Vysočina si za svůj domov vybralo hned několik rodin orlů mořských. V roce 2016 ochránci přírody zaznamenali celkem deset hnízd.

Post

Tři králové vykoledovali v okrese Žďár nad Sázavou tři miliony

Dárci letošní Tříkrálové sbírky opět ukázali, že jim osudy druhých v nouzi nejsou lhostejné. Součet obsahu všech 493 kasiček, které společně se zhruba

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.stone-hearth.cz HKP METAL s.r.o. www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu