MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
11.11.2016

Davídkův sváteční guláš

Snad každá česká rodina má svůj zaručený recept na nejlepší guláš... Davídkův sváteční guláš je tvořen netradičním spojením kopru, worcesterové omáčky a červeného vína, což z něj dělá opravdovou delikatesu.

Nezapomeňte také na staré pravidlo francouzských šéfkuchařů; čím kvalitnější víno do pokrmu použijeme, tím chutnější jídlo z něj vznikne. My jsme použili Cabernet Sauvignon, ročník 2010.

Suroviny

Vepřové přední - krk
Šalotka
Sádlo
3-4 pol. lžíce Worcesterová omáčka
Česnek
Davídkovo paprikové koření
Sušený kopr
červené víno s vyšší tříslovinou (Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Syrah…)

Postup

Na rozehřátém sádle zpěníme nahrubo nakrájenou šalotku. Jakmile nám šalotka zesklovatí, přidáme k ní na kostičky nakrájené maso a 15 minut restujeme. Poté maso zasypeme směsí Paprikové koření, sušeným koprem, zalijeme 3-4 pol. lžícemi worcesterové omáčky a červeným vínem maximálně do dvou třetin masa, aby se nám maso dusilo. Postupně přiléváme víno a dusíme. Vodou podléváme minimálně. Jakmile nám maso změkne, tak guláš ještě dle potřeby osolte.

Doporučujeme servírovat s karlovarským knedlíkem, pro ozdobení můžeme nahoru přidat kopeček kysané smetany s lístkem čerstvé petrželky či libečku.

V případě, že chcete toto jídlo udělat méně slavnostně a více zdravě, místo kysané smetany jako přílohu doporučujeme rukolu, místo knedlíků celozrnné pečivo. V obou případech to chutná skvěle.

Dobrou chuť.

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

TRADIČNÍ UHELNÉ SKLADY

Žďár nad Sázavou, Bystřice nad Pernštejnem, Nové Město na Moravě, Velké Meziříčí. Sortiment, ceny a další informace na: www.stone-hearth.cz. Telefon na vedení firmy: 566 550 473, e-mail: stone.hearth@tiscali.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Fotosoutěž Letní barokní Vysočina má své vítěze

O ceny ve fotosoutěži Letní barokní Vysočina se utkalo 26 autorů s více než 130 fotografiemi. Oblíbenými místy byla například Zelená hora, Jaroměřice

Post

Vysočinu i nadále trápí sucho

Letošní rok je již třetím rokem po sobě, kdy je území Kraje Vysočina postiženo suchem a nedostatkem vody. Zima byla poměrně dlouhá a srážkově bohatší

Post

Milovník červených traktorů se vydal s historickým strojem ZETOR 25 na dlouhou cestu

S historickým traktorem ZETOR 25, který vznikl už před více než půl stoletím, se opět vydal na cestu nadšenec Martin Havelka.

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz www.stone-hearth.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření

REKLAMA